Mam pomysła 2010 :-)
Mam pomysła 2010 :-)
Proponuję wycieczkę w 2010 co by przejechać. Jednodniowa. Jedziemy do Żelazowej Woli pociągiem rano i robimy dirretissime :-) Kampinosu. Myślę, że wyjdzie ponad 100 km. Koniec stacja metra. Co Wy na to ?
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Re: Mam pomysła 2010 :-)
DOBRE
powiem więcej REWELACYJNE

Kampinos "znam" tylko z maratonów.
Ale Tour de Kazimierz Dolny n/Wisłą też zrobimy? (140km)
Jest też pomysł na początek czerwonego Szlaku Okrężnego od Modlina do Rembertowa ok.60km, dalej znamy do Góry Kalwarii wyjdzie ponad 100km.
Trzeba zacząć zaliczać już w maju jak dni się wydłużają i dobrą pogodę zaplanować.
Jest też pomysł na początek czerwonego Szlaku Okrężnego od Modlina do Rembertowa ok.60km, dalej znamy do Góry Kalwarii wyjdzie ponad 100km.
Trzeba zacząć zaliczać już w maju jak dni się wydłużają i dobrą pogodę zaplanować.
...kto nie był w Nowinach, to nie był nigdy na maratonie??
Oczywiście robimy wszystko. Jeżeli chodzi o Kampinos to polecimy po szlakach turystycznych, rowerowych. Nie trzeba raczej robić specjalnego śladu. Będziemy musieli tylko zapisać, z którego szlaku na który przechodzimy.Nowik pisze:DOBREpowiem więcej REWELACYJNE
![]()
![]()
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Start planowany jest na 27.06.10 niedziela. Trasa jednak zostaje zmieniona. Początek jazdy - Wólka Węglowa (parking), koniec też. Będziemy jechać zielonym szlakiem rowerowym, wokół KPN-u. Dystans 140 km. Zapraszamy z Nowikiem. Jedziemy, no chyba, że jakaś ulewa, deszcze będą...
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
W niedzielę powinienem już być w domu ale 140 km to ja dziękuję.imbir pisze:.. Dystans 140 km. Zapraszamy z Nowikiem..
Y61 SUPER + SCOTT
Niedziela 27 czerwca (o dobrej niedzieli myślisz?)
Andrzej, z Mikołajem w trzech walnęliśmy ok.70km w dość szybkim tempie. Pamietasz? Może być wolniej i krócej. W Kampinosie trasy da się modyfikować Pomyśl. Dobrze wygląda w "rowerowym CV" 100km w terenie.
My z Imbirem dobrze wspominamy trasę z zeszłorocznego wypadu 140km.
Andrzej, z Mikołajem w trzech walnęliśmy ok.70km w dość szybkim tempie. Pamietasz? Może być wolniej i krócej. W Kampinosie trasy da się modyfikować Pomyśl. Dobrze wygląda w "rowerowym CV" 100km w terenie.
140 km rowerem za jednym razem ? Bez odpoczynku?Nowik pisze:My z Imbirem dobrze wspominamy trasę z zeszłorocznego wypadu 140km.
Na fajne forum trafiłem
Zielony szlak, którym będziemy jechać to szlak rowerowy. Będzie dużo twardego i szerokiego. Rok temu był szlak pieszy. Momentami było ciężko, ale daliśmy radę. Było super fajnie !!! Myślę, że to będzie średnia w granicach 17-18 km na godz. Na więcej mnie nie stać. Jeżeli będziecie chcieli odjechać to się nie obrażę :-)Nowik pisze:Niedziela 27 czerwca (o dobrej niedzieli myślisz?)
Andrzej, z Mikołajem w trzech walnęliśmy ok.70km w dość szybkim tempie. Pamietasz? Może być wolniej i krócej. W Kampinosie trasy da się modyfikować Pomyśl. Dobrze wygląda w "rowerowym CV" 100km w terenie.![]()
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Trzy razy odpoczywaliśmy, bez przesady :-)kadafi pisze:140 km rowerem za jednym razem ? Bez odpoczynku?Nowik pisze:My z Imbirem dobrze wspominamy trasę z zeszłorocznego wypadu 140km.
Na fajne forum trafiłemwidzę że świrów tu nie brakuje super
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Zależy co dla kogo oznacza "odpoczynek". Czy to cała noc, czy 15min na wizytę w sklepie po płyny i przekąski. My zrobiliśmy odpoczynki w krótszej wersji.kadafi pisze:140 km rowerem za jednym razem ? Bez odpoczynku?Nowik pisze:My z Imbirem dobrze wspominamy trasę z zeszłorocznego wypadu 140km.
Na fajne forum trafiłemwidzę że świrów tu nie brakuje super
Świr świrowi nierówny. Jedni walą samochodem w błocko powyżej głowy, inni skaczą z kilku kilometrów z samolotu z kawałkiem płótna nad głową, jeszcze ktoś włazi na szczyt w temperaturze -40 itd.
A jeśli chodzi o prawdziwych "rowerowych świrów" to zapraszam na www.bikestats.pl Tu znajdziesz takich co 100km to jakaś rozgrzewka, a prawdziwy dystans zaczyna się od 300km, np. Warszawa-Budapeszt 670km w 27h jazdy
Tak czy siak przejechanie takiego dystansu dla zwykłego człowieka zakończył by się w najlepszym wypadku na oddziale intensywnej terapii 
piszę się na ten Kampinos. Damy radę, trzeba tylko wcześnie wyjechać i nie zapomnieć o wodzie... W zeszłym roku miałem w plecaku butelkę Muszynianki i dwa batony Mars. Teraz jestem bardziej cwany... mam już camelbag'a !
Co robię?
Piję herbatę.... z Imbirem
Piję herbatę.... z Imbirem
Od dawna już trenujecie jazdę rowerem?
Pytam z ciekawości ile musiał bym jeździć aby dołączyć do Was i kiedyś przejechać tak niewyobrażalny dzisiaj dla mnie dystans.
Pytam z ciekawości ile musiał bym jeździć aby dołączyć do Was i kiedyś przejechać tak niewyobrażalny dzisiaj dla mnie dystans.
100 byłoby fajnie. 140 robi się nużące i .... niezdrowe.
Ale jak się uprzecie, to pojadę.
Powiem wam tak na marginesie, ze teraz w zasadzie codzienne trochę jeżdżę. Ale po mieście na kolarce.
Niewiarygodne, ale prawdziwe jest to, ze jeżdżąc w obrębię Mokotowa i Śródmieścia oszczędzam czas i pieniądze. Skróty przez Pole mokotowskie, nieszukanie miejsc parkingowych, nie płacenie za nie i.... przychylność ludzi którzy widza, ze przyjechałem na rowerze... bezcenne
A i stosunek kierowców do rowerzystów się nieco poprawił. Zaznaczę, ze w zasadzie jeżdżę głównie po jezdni....
Amik
Ale jak się uprzecie, to pojadę.
Powiem wam tak na marginesie, ze teraz w zasadzie codzienne trochę jeżdżę. Ale po mieście na kolarce.
Niewiarygodne, ale prawdziwe jest to, ze jeżdżąc w obrębię Mokotowa i Śródmieścia oszczędzam czas i pieniądze. Skróty przez Pole mokotowskie, nieszukanie miejsc parkingowych, nie płacenie za nie i.... przychylność ludzi którzy widza, ze przyjechałem na rowerze... bezcenne
A i stosunek kierowców do rowerzystów się nieco poprawił. Zaznaczę, ze w zasadzie jeżdżę głównie po jezdni....
Amik