TransPolonia
-
kosa20
czy wrzucisz jakąś listę miejscowości/wiosek (z grubsza) przez które będziemy przejeżdżać? w sensie wynalezienia różnych ciekawostek i smaczków w przewodnikach ... (i tak już "polskę egzotyczną" pozakreślałem prawie całą flamastremfranc pisze:Witajcie
Jesteśmy po objeździe I części trasy Transpoloni.
W ciągu 3 dni dotarliśmy z Rytra do Białowieży.
Powiem tylko, że będą Państwo zadowoleni.
Pozdrawiam FRANC
pozdrawiam
kosa
rene: Pierwsze 1,5 -2 dni możesz u mnie na bank przejechać - moja lepsza połówka dołączy dopiero w Kazimierzu Dolnym
więc mam miejsce po prawicy wolne (no i zapotrzebowanie na pilota ;) ). Dalej - będzie ciężko - krótka Suczka GV jeżdżąca na stałe ze złożonymi tylnymi fotelami... a biorąc pod uwagę ilość bambetli raczej nie będzie możliwości podniesienia choć jednego.
Ale serdecznie zapraszam na pierwszą część wyprawy do siebie... tym bardziej że na forum 4x4 już dałem "ogłoszenie" o poszukiwaniu chętnego/nej na ten pierwszy okres.
Ale serdecznie zapraszam na pierwszą część wyprawy do siebie... tym bardziej że na forum 4x4 już dałem "ogłoszenie" o poszukiwaniu chętnego/nej na ten pierwszy okres.
pozdrawiam
wi.Tek
wi.Tek
Oto i jesteśmy
Przejechaliśmy z Tomkiem całą trasę ciągiem z przerwą na Wielkanoc
Dużo pozmienialismy w stosunku do pierwotnego założenia.
Transpolonia stała się fajną włóczegą po zakręconych miejscach.
Charakter off road jest zachowany bo na trasie znajdziecie kilka miejsc bez szans na samochód inny niż 4x4.
Nie nastawiajcie się jednak na wielki o-r TO JEST TURYSTYKA ZMOTORYZOWANA a nie rajd czy przeprawa.
Apeluję o minimum szpeju off roadowego
a więc:
opony AT !!!! ( bez sensu jest jechać na MT-kach)
kinetyk lub taśma ( wystarczy jedna na 3-5 samochodów)
winch+ krótka tasma ( wystarczy jeden na 4-5 aut )
podstawowe narzędzia i zestawy naprawcze + koniecznie koło zapasowe i podnośnik !!
i już
Koniecznie trzeba zabrać:
-dobry humor
-składane foteliki turystyczne
-namioty 3 sekundy ( dla zgłoszonych mamy 8 miejsc pod dachem)
-CIEPŁE ŚPIWORY - może byc nocny chłodek
-jakies gotowanko ( ale bez amoku -codziennie na trasie są sklepy, restauracje i wieczorne niespodzianki
)
-ATLAS DROGOWY POLSKI
-można paszport
-2KC
Do wszystkich uczestników
Nie będę podawał szczegółów trasy ponieważ jest ona logicznie zaplanowana i wszelkie info będziecie mieli w RB.Raczej nie widzę szans na zbaczanie ze szlaku z prozaicznego powodu-braku czasu
POLSKA Niezwykła jest zwiedzana cała ale czasami podaje miejsca , do których nie warto jechać a o innych czaderskich milczy.
Tak, że lepiej zaufajcie nam a .......... Będą Państwo zadowoleni
A teraz kilka klimatów z II części podróży:

Przejechaliśmy z Tomkiem całą trasę ciągiem z przerwą na Wielkanoc
Dużo pozmienialismy w stosunku do pierwotnego założenia.
Transpolonia stała się fajną włóczegą po zakręconych miejscach.
Charakter off road jest zachowany bo na trasie znajdziecie kilka miejsc bez szans na samochód inny niż 4x4.
Nie nastawiajcie się jednak na wielki o-r TO JEST TURYSTYKA ZMOTORYZOWANA a nie rajd czy przeprawa.
Apeluję o minimum szpeju off roadowego
a więc:
opony AT !!!! ( bez sensu jest jechać na MT-kach)
kinetyk lub taśma ( wystarczy jedna na 3-5 samochodów)
winch+ krótka tasma ( wystarczy jeden na 4-5 aut )
podstawowe narzędzia i zestawy naprawcze + koniecznie koło zapasowe i podnośnik !!
i już
Koniecznie trzeba zabrać:
-dobry humor
-składane foteliki turystyczne
-namioty 3 sekundy ( dla zgłoszonych mamy 8 miejsc pod dachem)
-CIEPŁE ŚPIWORY - może byc nocny chłodek
-jakies gotowanko ( ale bez amoku -codziennie na trasie są sklepy, restauracje i wieczorne niespodzianki
-ATLAS DROGOWY POLSKI
-można paszport
-2KC
Do wszystkich uczestników
Tak, że lepiej zaufajcie nam a .......... Będą Państwo zadowoleni
A teraz kilka klimatów z II części podróży:

Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2007, o 10:52 przez franc, łącznie zmieniany 2 razy.
Aha i dziękuje wszystkim, którzy na forum rajdy4x4 odpowiedzieli Bolkowi LR, że sobie może lepiej w głowie niech zorganizuje
Przez takich i jemu podobnych ćwoków, których komentarze przyprawiają o letkie mdłości po prostu postanowiłem olać tych pieniaczy i SAM SOBIE założyć forum
a takich klawiszowych offroaderów tudzież innych administratorów tu nie wpuszczać.
Pzdr
Franc
Przez takich i jemu podobnych ćwoków, których komentarze przyprawiają o letkie mdłości po prostu postanowiłem olać tych pieniaczy i SAM SOBIE założyć forum
Pzdr
Franc
Ciepła struga już poleciała na całe tamte forum
i specjalistów wielu od organizacji o off roadu
@Rene -Ty kombinuj i się z Igorem909 dogaduj bo on i tak nie ma z kim jechać i się biedaczysko waha czy w ogóle jest sens.
Kobiet nam trza wielu coby wieczorki muzyczne nie były w stylu rosyjskim czyli Panowie proszą Panów
Już nawet zonę swą i szwagierkę namówiłem na udział i to w namiocie
Zdrowia
i specjalistów wielu od organizacji o off roadu
@Rene -Ty kombinuj i się z Igorem909 dogaduj bo on i tak nie ma z kim jechać i się biedaczysko waha czy w ogóle jest sens.
Kobiet nam trza wielu coby wieczorki muzyczne nie były w stylu rosyjskim czyli Panowie proszą Panów
Już nawet zonę swą i szwagierkę namówiłem na udział i to w namiocie
Zdrowia
Cześćrene pisze:@Franc: po obejrzeniu zdjęć, odświeżam moje chęci na wyjazd, widzę że szykuje się ciekawa impreza.
Napewno wiesz że ktoś jedzie sam, bądź ma miejsce w aucie dla kolejnej osoby. Czy możesz mnie skierować do takiej osoby, albo jakiś namiar dać?
Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów
W razie czego pojedziesz ze mną
I to jest to o co Polska walczy
Ma być ciepełko
i kobit będzie pod dostatkiem
No
Już My się z Wujciem postaramy o ciekawe wieczorki.
Trwają juz negocjacje z regionalnymi dostawcami
2KC
Aha GPS nie jest niezbędny- ale może byc pomocny i wiele ułatwić w razie zgubienia, na pewno licznik metrów musi byc sprawny
Ma być ciepełko
No
Już My się z Wujciem postaramy o ciekawe wieczorki.
Trwają juz negocjacje z regionalnymi dostawcami
2KC
Aha GPS nie jest niezbędny- ale może byc pomocny i wiele ułatwić w razie zgubienia, na pewno licznik metrów musi byc sprawny
@wi.Tek:Dzięki bardzo faktycznie pamiętam, że pisałeś o poszukiwaniu pilota/tki, ale sądziłam że to już nieaktualne, bo wspomniałeś później o swojej połówce. Zobaczymy jak mi się rozwinie akcja z Igorem, bo jeśli pojedzie, to może będzie miał miejsce dla mnie na całą trase
A jak nie to nie mam pojęcia, jak pojechać przez kolejne dni 
jedziemy?Igor909 pisze:Cześćrene pisze:@Franc: po obejrzeniu zdjęć, odświeżam moje chęci na wyjazd, widzę że szykuje się ciekawa impreza.
Napewno wiesz że ktoś jedzie sam, bądź ma miejsce w aucie dla kolejnej osoby. Czy możesz mnie skierować do takiej osoby, albo jakiś namiar dać?
Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów
W razie czego pojedziesz ze mną