V Mazowieckie Bezdroża

Rajdy i imprezy przeprawowe, sportowe, maratony
Np. Dakar, Zmota Challenge, Africa Race, Pomerania, Zmota Trophy, Croatia Trophy, Zmota Sprint, Iron Man Offroad Challenge itp.

Moderator: franc

Tarpi

Re: V Mazowieckie Bezdroża

Post autor: Tarpi »

franc pisze:.... wnioski przyszły same.
Waga lekka i jak najmniej modyfikacji od oryginału - oprócz wzmocnionych podzespołów- wersja tańsza :wink: -robi i przy dobrej załodze ma szanse wygrywać....
Jestem tego samego zdania. Dźwigając tirfora i wyrywając z łajna 30 kg trapy od toyki KZJ czy Tyrana wielokrotnie dostawałem szału, jak podjeżdżała Suka i opier_dalała PKP na kołach w 3 minuty. Jak w zeszłym roku serce prawie wyplułem w Sochaczwie machając tirforem, powiedziałem sobie, że za rok auto nie przekroczy 1,4t. Po kilku próbach Suzuką mogę potwierdzić, że małym i lekkim autem jeździ się łatwiej, a jeszcze jak ma bigstara to w ogóle lajcik :mrgreen: .

A klasą "królewską" powinien być wyczyn, bo targanie druta to o wiele łatwiejsza robota :)
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

@9mm- Na trawersie mój Bogger czyli 14 cali szerokości napompowany do ok. 1 atm robi super. Nic się nie uślizguje i nie spada- to również jest kwestia rozłożenia środka cięzkości i mas, które to w Kleszczu zupełnie przez przypadek wyszły naprawdę super :)
Tyle teoria zobaczymy w praktyce co jestesmy warci na Magamie. Ponoć trawersów ma być bez liku.
Ja swoim ostatnio przejechałem na kołach taki trawers, że 3 razy myslałem, że się zroluję a Bakteria tylko wzruszał ramionami i mówił spoko- jeszcze masz zapas 8)
Mam wrażenie, że odbyło się to własnie dzięki szerokiej oponie i nisko położonemu środkowi ciężkości. :)
fredzio

Post autor: fredzio »

dobra spoko czy to ważne jakie kola . Tak czy inaczej ja i tak mazowieckie bezdroża wygram w pl2 :mrgreen: opony 215/75 / 15 wszystko co male jest piękne oprócz :?:
Awatar użytkownika
Stang
Kontakt:

Post autor: Stang »

9mm pisze:franc , a tak przy okazji jakie wady mają takie mega szerokie laki , kiedy oczywiście nie pływamy po bagnach. Jakoś się trochę obawiam , że kupię takie prawie gąsienice i na na trawersach , kamienistych podjazdach albo innych , wkurwiony będę. Czy są bez wad zupełnie , bo że rozmiar 35 maks przy zmocie to sobie już wymyśliłem , teraz patrzę na te szerokości.
Ja mam w Suczynie 31/12,5 bez beadlocka więc ciśnienie 1.2 i jak na razie to tylko lekko słabiej od kopi simexa 235/75 na trawersie robi a pod każdym innym względem jest rewelka, na podjazdach idzie jak na drucie, co do trawersów to jak Franc pisze zmniejszyć ciśnienie i powinno być OK :)

A na srajdach każdy pisał że Sucz na 12,5 to pomnik :lol:
Była Zuza evoIII :(
Załoga Ostrołęcko - Ełcka extrem Stang-Cichy
Jeep WJ
Awatar użytkownika
Stang
Kontakt:

Post autor: Stang »

May_13 pisze:Pięc, hmmm. Znaczy sie jedna do jazdy a reszta na ... części zapasowe? :P
Jedna do extremu, druga do wyczynu, trzecia do sprzedania bo młoda, czwartą dla budy, reduktora i mostów kupiłem, piąta czeka na przeróbkę na ruraka :wink:

MikeWs pisze:
May_13 pisze:Mike - nie słuchaj go; nie słuchaj!! Po co mu tyle? Po co? Pomyśl!! :P
Złom zbiera :?: :twisted:
A jak... w końcu kryzys nadchodzi :mrgreen: :mrgreen:
Była Zuza evoIII :(
Załoga Ostrołęcko - Ełcka extrem Stang-Cichy
Jeep WJ
Awatar użytkownika
May_13
Kontakt:

Post autor: May_13 »

Zaje...olbrzymi punkt :P - za poczucie humoru :mrgreen:
...w błoto po złoto...
frajda przyjdzie sama :-)
SZMO

Post autor: SZMO »

super dostałem potwierdzenie zgłoszenia
a wieć bedzie zabawa :mrgreen:
zielony XJ na balonach
Awatar użytkownika
hobotnica

Post autor: hobotnica »

Ha, też dostałem, kaska idzie :mrgreen:
Teraz Zuzia :)
Awatar użytkownika
bomaciek
Kontakt:

Post autor: bomaciek »

również przyszło i kasa w drodze :)

aż morda sie cieszy :mrgreen:
Awatar użytkownika
May_13
Kontakt:

Post autor: May_13 »

Jest potwierdzenie - przelew poszedł :P
Do zobaczenia :mrgreen:
...w błoto po złoto...
frajda przyjdzie sama :-)
Awatar użytkownika
MikeWs

Post autor: MikeWs »

Zaproszony - opłacony.

Dzięki i pozdrawiam.
Wind is the power, no wind is the pleasure.
mel

Post autor: mel »

do mnie też przyszło-wysyłam kasę :D
Pamiętaj tylko twardziele pierdzą podczas sikania.
Awatar użytkownika
lightbless
Kontakt:

Post autor: lightbless »

moja rowniez dostala potwierdzenie kasiore wyslal :D tylko czym pojade nie wiem jeszcze :twisted:
Pink Flying Carpet
MAY THE FORCE BE WITH YOU GUYS :D
Awatar użytkownika
SZCZUR
Kontakt:

Post autor: SZCZUR »

Tarpi pisze:
A klasą "królewską" powinien być wyczyn, bo targanie druta to o wiele łatwiejsza robota :)
ja tez tak uważam, kiedyś jeździło sie w wyczynie i tam liczył sie czynnik ludzki najbardziej, bo nie sztuka zapiąć mechaniora i eeessa Teresssa... pametasz Franc Mazurskie w Maruzie albo Puchar Expedycji pod Ustką tam to się bawiliśmy... ale takie czasy, wszystko się zmienia i terenu coraz mniej i ekologia ostrzejsza, trzeba się dostosować, zawsze miło będę wspominał "tamte" czasy, nie zapomnę jak Franc darł chałapę gdy mu się niebieski gazior psuł... to była zabawa.....
-słyszałeś sieroto o pewnym pilocie, który bardziej, niż pierwszy na orlenie woli być ostatni na ZMOCIE ? http://pl.youtube.com/watch?v=y_Cpu9R4s4g&fmt=18" www.wirtualnyelk.pl/pub
Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż »

Po dzisiejszym dniu wydaje się nam że będziecie zdumieni że takie terenu udało się znaleźć na mazowszu :wink:
Ale żeby nie zdradzać wszystkiego nie zamieszczę dokładnych zdjęć. :twisted:
LINK
Samurai "BLACK DRAGON" 1.6 92r
ZEBRA OFF-ROAD Klub Sochaczew
ODPOWIEDZ