OFF ROAD & SKI SAFARI 24-29 luty 2008

Ekspedycje i wyprawy z wykorzystaniem samochodów terenowych. Możliwość zapisów na imprezy adrenalinka.pl

Moderatorzy: franc, Student

Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

Podaję trasę w przybliżeniu i tzw. gryplan- szczegóły wkrótce na podstronie ( jak mi się grafik przebudzi :D )

Zaczynamy 23 lutego wieczorem w Pensjonacie co to Jarek Zaborek wie gdzie jest- niedaleko Gorlic i Magury Małastowskiej ( Beskid Niski )
24 luty - narciarstwo na Magurze ( podwójny orczyk; stok około 1100 m. i 250 m. różnicy poziomu ) i popołudniowy przejazd przez Sękole- Izby do Krynicy Górskiej ok. 50 km po zimowych górach przez Beskid Sądecki.
25 luty - narciarstwo i snowboarding na Jaworzynie Krynickiej ( kolejka gondolowa i orczyki; stok około 2200 m. i 460 m. różnicy poziomu następnie przejazd ok. 35 km. przez Muszynę do Piwnicznej i Suchej Doliny.
26 - narciarstwo i snowboarding w Suchej Dolinie ( 7 orczyków i tras o długości do 800 m. i 211 m. różnicy poziomu ) po południu przejazd via Rytro do Szczawnicy w Pieninach.
27 - narciarstwo i snowboarding na Palenicy ( kolej linowa krzesełkowa; stok 1900 m. i 270 m. różnicy poziomu ) Póżnym popołudniem przejazd w konwoju przez Krościenko i Obidową w Gorcach do Koninek Tobołkowa.
28 - narciarstwo i snowboarding w Koninkach ( kolej linowa krzesełkowa; stok 1300 m. i 311 m. różnicy poziomu ) Po zajęciach przejazd ok. 65 km. przez Gorce -Rabka-Spytkowice- Beskid Makowski-Zubrzyca Górna-Orawę-Zawoja-Koszarawa na Żywieczczyznę do Korbielowa.
29 - narciarstwo i snowboarding w Korbielowie ( kolej linowa krzesełkowa oraz orczyki; stoki do 4500m. i 770m. różnicy poziomu ) wieczorem bankiet narciarski
01 marca- zakończenie imprezy i powrót do domów.

Koszty

Organizacja wyjazdu ( RB- booki, formalności związane z akomodacją, 2 bankieciki i pamiątki ) 500 zł/załoga ( 2 osoby )
Noclegi z wyżywieniem około 60 zł osobodzień- zbierane na miejscu każdego dnia
Karnety od 40 do 90 zł dziennie osoba- zbierane na miejscu każdego dnia
Szkolenie: Snowboard - 200 zł 2 h/dzień, Narty - 200 zł 2h/dzień, Freeride-Skitury 300zł 2h/dzień PROSIMY O INFO czy są chetni i na co :D
Sprzęt: Deska Snowboardowa 30zł/dzień, Narty 35 zł/dzień, Sprzęt turowy 9(narty, buty, foki, sprzęt lawinowy) 50zł/dzień PROSIMY O INFO czy są chetni i na co :D

Ufff......
Pozdro
Franc & Wujcio
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2008, o 12:17 przez franc, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jarek

Post autor: jarek »

Pensjonat już zarezerwowany :!: jak ktoś chce zobaczyć to zapraszam:
http://www.nowica21.pl/

Korzystając z okazji życzę Wszystkim ski turystom i innym adrenalinkowcom spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia.
Damian

Post autor: Damian »

Trasa bardzo nam się podoba - start w beskidzie niskim, po drodze m.in. jaworzyna (świetne trasy) 8)

Mam kilka pytań:

Czy będą trasy off-roadowe? Bo plan daje takie możliwości (z Rytra do Szczawnicy przez Radziejową, czy z Obidówki do Koninek, gdzie GPS nie pokazuje mi żadnej drogi :P). Oczywiście nie chodzi tutaj o upalanie po zrywkówach, nie po to jedziemy, ale powiedz Waść coś o planowanych atrakcjach O-R. Czy mam się wysilać na kombinowanie łańcuchów (nie jest z tym łatwo na 33x12,5)?

Interesuje mnie też freeride. Proszę o więcej informacji, jakie wymagania sprzętowe? Nie mam dedykowanego sprzętu, ale w głębokim śniegu umiem (umiałem? :)21) sobie radzić. Tak więc gdzie, jak, jaki stopień trudności?
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

O nie O- R tylko turystyczny. Żadnej rzeźby po nocy :!: Impreza wybitnie towarzysko - turystyczna :D Łańcuchy się pewnie przydadzą w kilku momentach- of course wszystko zależy od warunków atmosferycznych.
Na poczatku lutego dam pełne info o stanie traski. Freeride to jazda pozatrasowa w śniegu takim jaki będzie :D ( szreń, lód, puch itp itd) jeżdzimy głównie po lasach i stokach nieprzygotowanych. W ramach zajęć mini kurs lawinowy, trochę techniki narciarskiej, podstawy skiturów i kilka wycieczek :)
pzdr
Awatar użytkownika
Badam

Post autor: Badam »

Hej !

Zapowiada się przednio !

Dla nas to podwójny wyczyn.
Narciarski - przyjdzie czas zmierzyć się ze słabościami własnego ciała :roll: i asfaltowo-offroadowy - jadę na MT-kach, nie mam łańcuchów...
Będziemy zadowoleni.
Pozdrawiam
Badam

HDJ 80 '92 1hd-ft + HDJ 80 '98
Awatar użytkownika
Badam

borty pisze:
Badam pisze:Witam !

Pozdrawiam wszystkich których znam, których nie znam i których niedługo poznam :) .

@Badam,
w sierpniu u Darka w warsztacie oglądałem HDJ80 w trakcie uzbrajania. Czy to był Twój wózek?
@borty
Tak, to moja Toya...Zbrojenia trwają...
Mam nadzieję na przedni zderzak+wyciąg i progi na Ski Safari.
( Przepraszam za zwłokę, ale od 1,5 miesiąca odcięty jestem od netu... )
Pozdrawiam
Badam

Awatar użytkownika
wi.Tek
forumowy psuj

Post autor: wi.Tek »

... no i tu również nie pojedziemy... chociaż prawdopodobnie przed OR&SS spotkamy się u Marzeny i Jarka...
gwoli wyjaśnienia - spodziewamy się potomka więc trzęsawka średnio wskazana
narodziny planowane mniej więcej podczas II zachodu... więc ten rok OR raczej odpuścimy a w przyszłym, razem z brzdącem na "dużą" TP chcemy się wybrać
tak czy siak, jeśli będą jakieś spotkania - jesteśmy chętni ( w miarę czasu i możliwości oczywiście :) )
pozdrawiam
wi.Tek
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

E no to szczere gratulacje- rzeczywiście trzęsawki raczej nie bardzo wskazane :D Widzimy się zatem u Jarka :?:
Awatar użytkownika
wi.Tek
forumowy psuj

Planujemy plaszczakiem dojechać w piątek (jeśli wtedy będzie zbiórka :) i jeśli Jarka zaproszenie aktualne :) ).
Mam nadzieję że do zobaczenia za miesiąc z groszami :D
P.S. Dzięki :D
pozdrawiam
wi.Tek
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

btw- trzeba zrobić adrenalinka3 grupe bo znowu pojawia się ten DEBUG mode- już mnie k...rwica bierze na to wszystko :evil:
Awatar użytkownika
rico69

Post autor: rico69 »

Gratulacje Witek, my także w piątek dojedziemy.
Przywieziemy Brzdąca (nie chodzi o małe dziecko tylko o ciasto) :mrgreen:
Ja dziś odebrałem łańcuchy, ale samochodu jeszcze nie mam skończonego...choć jest światełko w tunelu.
Adrian
LC 95 mota się
Awatar użytkownika
wi.Tek
forumowy psuj

wedle życzenia, grupa zrobiona, można ludków dodawać
pozdrawiam
wi.Tek
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Dzięki Wiciu i graty dla Cię i Agi :D
Awatar użytkownika
wi.Tek
forumowy psuj

a dziękuję w naszym imieniu... nowy OR w drodze :)
pozdrawiam
wi.Tek
Awatar użytkownika
Badam

Hej !

Czy coś słychac temacie ..?
Bałostoccy górale przestali zbierać chrust... :cry:

Oczywiście, gdyby zabrakło "ski", aktualna jest część "safari" ...?
( tfu, tfu..., na psa urok ! )
Pozdrawiam
Badam

ODPOWIEDZ