Białoruś Hardcore 11-17 kwietnia 2011 ZAPISY
Re: Białoruś Hardcore 11-17 kwietnia 2011 ZAPISY
Dobra, luz Franc, nie musisz nigdzie dzwonić, wezmę górką a nóż się przyda.... kur..a latam już dziś jak z pieprzem a jeszcze nic nie ogarnąłem ... 
O to luz, dziękuję
tak się jeszcze nad szamką zastanawiam ale rozumiem że sklepy dojeżdżają codziennie ? czy raczej ten obiadek na każdy dzień zabrać jakiś słoiczek czy cóś ??
A i jeszcze, nie wiesz Franc czy ktoś nocuje w tym hoteliku czy wszyscy spotykają się rano ? my mamy z Gdyni kawałek drogi i zastanawiam się czy spać pod Dębami czy gdzieś w namiocie się kimnąć
A i jeszcze, nie wiesz Franc czy ktoś nocuje w tym hoteliku czy wszyscy spotykają się rano ? my mamy z Gdyni kawałek drogi i zastanawiam się czy spać pod Dębami czy gdzieś w namiocie się kimnąć
Ja prawdopodobnie zwalę się tam późnym wieczorem w sobotę
Słoiczków kilka weź ale bez przesady. Pierwszego dnia jest wielki supermarket w Brześciu ( się zdziwisz co oni tam mają) a na całej trasie spotykamy sklepiki z podstawowymi rzeczami ( mleko, chleb, kiełba itp)
Słoiczków kilka weź ale bez przesady. Pierwszego dnia jest wielki supermarket w Brześciu ( się zdziwisz co oni tam mają) a na całej trasie spotykamy sklepiki z podstawowymi rzeczami ( mleko, chleb, kiełba itp)
No to rezerwujemy pokoik i czekam na kierownika
oczywiście jak dojedziemy do granicy naszym gratem 
mam wieści z frontu , że jest grubiej niż w zeszłym roku , droga pierwszego dnia (kto był to wie o czym mówię) jest jeszcze cięższa. Genryk urwał PTO , uszkodzona blokada , sprzęgło itp. nie wiem na ile poważnie , ale turnus dla niektórych może być zaskoczeniem 
No to faktycznie grubo, niezła zabawa się tam szykuje !!! Jak będziesz miał nowe wieści to pisz dziewiąty, pzdr!9mm pisze:mam wieści z frontu , że jest grubiej niż w zeszłym roku , droga pierwszego dnia (kto był to wie o czym mówię) jest jeszcze cięższa. Genryk urwał PTO , uszkodzona blokada , sprzęgło itp. nie wiem na ile poważnie , ale turnus dla niektórych może być zaskoczeniem
wojenny raport cd. Nocleg grupy pod wiatką w lesie , którą minęliśmy pierwszego dnia. Tylko rok temu stała ona w błocie , teraz w środku jeziorka
Robical ze swoim kierownikiem w szale , popartym bieriezowką
postanowili zaatakować dalej trasę , efekt: złamana winda , nocleg na bagnach , wyciągnął ich dopiero ciągnik na blokadach ściągnięty od miejscowych
, generalnie bardzo grubo , odwrót w kierunku trasy Białoruś turystycznie ...
Wygląda na to, że sierpniowy wyjazd na tej trasie z Francem to była SAHARA w porównaniu do tego co opisujesz9mm pisze:wojenny raport cd. Nocleg grupy pod wiatką w lesie , którą minęliśmy pierwszego dnia. Tylko rok temu stała ona w błocie , teraz w środku jeziorkaRobical ze swoim kierownikiem w szale , popartym bieriezowką
postanowili zaatakować dalej trasę , efekt: złamana winda , nocleg na bagnach , wyciągnął ich dopiero ciągnik na blokadach ściągnięty od miejscowych
, generalnie bardzo grubo , odwrót w kierunku trasy Białoruś turystycznie ...
Zakładam że brak informacji jest dobrą informacją 
wszyscy szczęśliwie wrócili , niech się wypowiedzą aktorzy przedstawienia , ja tylko przekazywałem strzępki komunikatów. Gadałem dzisiaj z Francem , generalnie wojna , trasy które ledwo przejechaliśmy w zeszłym roku , nieprzejezdne , lajtowe teraz stalingrad itp. Myślę , że na chwilę obecną , jest to najtrudniejsza wyprawa dostępna na rynku OR w Polsce. Na pytanie osób postronnych , które dzisiaj usłyszeliśmy , jak tam trasy itp. nie ma mądrej odpowiedzi. Trzeba tam pojechać autem turystycznym i się z tym zmierzyć , tego się nie da wytłumaczyć

Nie mogę się ogarnąć
na dzień dzisiejszy chciałem tylko zaznaczyć - najlepsza ekipa jaką poznałem 
Ja też dopiero zaczynam się oswajać z Polską
Było fajnie aczkolwiek bywało lepiej
Towarzystwo zacne, drogi pozalewane, raczej wojna
Teraz sprzątanie Gienryka i milion innych spraw ech takaja żizn
Dzięki wszystkim za zaufanie i obiektywne oceny Białorusi. Super, że Ula, Kasia i Dominik to wszystko wytrzymali- wszak to istoty troszeńkę słabsze od facetów
- nie mam fotek bo był szał nawigacyjno logistyczny
PS Oddajcie nam Wrak !
Dzięki wszystkim za zaufanie i obiektywne oceny Białorusi. Super, że Ula, Kasia i Dominik to wszystko wytrzymali- wszak to istoty troszeńkę słabsze od facetów
PS Oddajcie nam Wrak !
Igor mam to samoIgor pisze:Nie mogę się ogarnąćna dzień dzisiejszy chciałem tylko zaznaczyć - najlepsza ekipa jaką poznałem
Zgadzam się super ekipa, super zabawa, dzięki za wszystko Franc, do zobaczenia:)
Witajcie podróznicy.
Nam z Mirkiem bylo mało OR to sobie wczoraj zafundowalismy ciąg dalszy w postaci utopienia Land Rovera a następnie ciagnika który przyjechał nas ratować...
Wyciągnał nas dopiero jakiś wielki potwór z kołami do samego nieba.
Też chcialem wszystkim podziękować za atmosferę i uśmiechy goszczace na Waszych twarzach pomimo występów jakie nam się udało powykręcać
Pozdrawiam serdecznie
Robert
Nam z Mirkiem bylo mało OR to sobie wczoraj zafundowalismy ciąg dalszy w postaci utopienia Land Rovera a następnie ciagnika który przyjechał nas ratować...
Wyciągnał nas dopiero jakiś wielki potwór z kołami do samego nieba.
Też chcialem wszystkim podziękować za atmosferę i uśmiechy goszczace na Waszych twarzach pomimo występów jakie nam się udało powykręcać
Pozdrawiam serdecznie
Robert
Land Rover Discovery II 4,0 V8, UAZ 469