TransPolonia - zachód 2008

Ekspedycje i wyprawy z wykorzystaniem samochodów terenowych. Możliwość zapisów na imprezy adrenalinka.pl

Moderatorzy: franc, Student

michał&magdalena

Post autor: michał&magdalena »

franc pisze:UWAGA KOMUNIKAT

30 marca mija termin wpłacania zaliczek na TP zachód.
Uprzejmie proszę o decyzję w sprawie wyjazdu. W kolejce czeka kilka załóg z listy rezerwowej. W przypadku rezygnacji z uczestnictwa prosimy o info.
Pozdrawiamy
Franc, Wujcio i Marecki
No więc witamy wszystkich z II turnusu.
Co do nadanego mi przydomka "niezadowolony" przyjdzie czas o tym porozmawiać. :) i ocenić tegoroczną edycję.
Pytanie rzeczowe - czy termin wpłat zaliczki 30 marca tyczy się także terminu II turnusu?
Michał
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Post autor: franc »

Nie. Tylko I turnus. Drugi bodajże do 31 lipca. Ale tak btw My i Ja chętnie wysłuchujemy wszystkich za i przeciw- chodzi przeca o to, coby wypracować fajny produkt :)
Dyskusję proponuje prowadzić jednak bez zbytnich emocji z obu stron :D
Pzdr acha i weźcie gitarrę :D
Awatar użytkownika
rad-t

Post autor: rad-t »

Czy na I turnus zachod jakas ekipa bedzie leciala ze stolycy i okolic ?

planujecie jechac na noc 27/28 czy na spokojnie w niedziele i zadekowac sie na noc na starcie zeby w poniedzialek swiezym ruszac ?

i to samo pytanie z powrotem - wracacie w niedziele czy w poniedzialek ?

:roll:
Autobus czerwony
http://www.explorerfanklub.org.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Zaraz zaraz bo chyba daty nie sztymią :D
Spotykamy się wieczorem 26 kwietnia w Darłówku - ZARAZ POPRAWIAM W KALENDARIUM a zaczynamy jazdę od 27 kwietnia ( nie jak mylnie podałem 28 ) SORRY kończymy 3 maja w Beskidach ( 4 bedą kory straszliwe )
FRANC
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Zaliczki doszły od:

RAD-T
Sławek F
Rav
Igor
9mm
Mercuś
Kosa20
Janek Ch.
Wojtek S.
Borty
Maiki
Malutki33
Kroll
Wojtek P.
Jdef90
Bartek F

stan na 13 kwietnia :)

Reszta rozumiem, że rezygnuje. Szkoda, że mieliśmy info wcześniej- ułatwiło by to szukanie miejsc noclegowych :oops:

2 noclegi pod dachem standard średnio-przyzwoity i 5 campów.
Śpimy : Darłówek, Drawsko Pomorskie, Kaława ( Górzyca ), Żagań, Janowice Wlk, Ołdrzychowice Kłodzkie i Tresna
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2008, o 10:15 przez franc, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
rad-t

no teraz to inna rozmowa.. tez mi ten poniedzialek tak dziwnie wygladal... no ale jak Panstwo maja byc zadowoleni to widocznie tak mialo byc :P
Autobus czerwony
http://www.explorerfanklub.org.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
9mm

Post autor: 9mm »

wiem ,że majki też wysłał
michał&magdalena

Post autor: michał&magdalena »

franc pisze:Nie. Tylko I turnus. Drugi bodajże do 31 lipca. Ale tak btw My i Ja chętnie wysłuchujemy wszystkich za i przeciw- chodzi przeca o to, coby wypracować fajny produkt :)
Dyskusję proponuje prowadzić jednak bez zbytnich emocji z obu stron :D
Pzdr acha i weźcie gitarrę :D
OK. Masz rację Franc-"Prawdziwa cnota krytyki się nie boi" :)
Zatem kilka słów na temat zeszłorocznej Transpolonii bez emocji:
Najpierw plusy:
1. SUPER przygotowany roadbook i to należy podkreślić kilkakrotnie.
2. Bardzo dobrze przygotowana trasa pod względem zobacz dużo w miarę szybko, czyli można przekonać się o prawdziwości powiedzenia "cudze chwalicie swego nie znacie".
3. Atmosfera w miejscach integracji bardzo dobra - super jedzenie, trunki i organizacja ognisk.
4. Brak jakichkolwiek problemów ze strony władz różnego rodzaju :) prócz mandatu dla pewnej miłe damy za prędkość. Swoją drogą policjanci byli tak idiotycznie chamscy, że cieszę się, że nie dostaliśmy wszyscy mandatów i nie kazali nam myć naszych brudasów :) No, ale to nie wina organizatora.
5. Opieka w razie "W" zapewniona.
6. Kilka dobrych spradzianów dla kierowców i sprzętu.
Teraz minusy :(
1. W maju bywa zimno. Temp.spadała czasem do -2st.C. Dla dzieci w namiotach to katastrofa. Wbrew twierdzeniu, Franca że na tych terenach jest "Kononowicz" i nie ma nic - udało mi się organizować nocleg często dla grupy 15-20 osób, co znajduje potwierdzenie w poprzednich dyskusjach. Wydaje mi się, że powinieneś zapewnić jakiekolwiek alternatywy dla osób szukających nieco lepszych miejsc, ana pewno dla osób z dziećmi kiedy temp. spada poniżej zera. To był główny zarzut.
2. Coć nie jest to wina Franca radzę zwrócić uwagę, że niektórzy mieli na kempach tzw. pokoje socjalno-gościnne. Ponoć wówczas z łazienek mogli korzystać inny uczestnicy rajdu. Rezultat??? PANSTWO z tychże pokoi wylali cąłą wodę, a mi zamknęli drzwi przed nosem wychodząc na śniadanie mówić, że nie zostawią mnie w SWOIM pokoju z ich RZECZAMY OSOBYSTYMY :) Czyli złodziej ze mnie pierwsza klasa i na pewno jedyne o czym marzę, to o elementach garderoby tych PANSTWA lub co gorsze o pozbawieniu ich całości używanego na ongi czas szampionu "naturalnego z jemioły i rumianka". Reasumując - Pożałowania godne zachowanie
konkretnie mówiąc ze strony dwóch par pierwszej nocy, zwłaszcza, że jedyne o czym marzyliśmy wszyscy po przebudzeniu ze szronem na wąsach czy w przypadku kobiet na włosach - to ciepły prysznic. Gratuluję i dziękuję PANSTWU za "pełną kulturę osobistą" -zainteresowani wiedzą na pewno o kogo chodzi.
3. Na oglądanie niektórych miejsc było nie tylko mało czasu, ale brak było rozpoznania (jak w przypadku bardzo interesującego pałacu i ogrodu) w zakresie godzin otwarcia. Jedna grupa przyjechała za wcześnie, druga za późno. Można było dla tej wspaniałości zrobić rezerwacje, bo warto było!
4. Brak kart przejazdu i elementów rywalizacji. Dwa trzy zadania "zagadki" na trasie by sie przydały.
To tyle. Mam nadzieję, że wyszło bez emocji i jest OK. Tak czy siak-impreza udana. Mam nadzieję, że skorzystasz Franc z konstruktywnej krytyki i alternatywy dla zuchwałych i wygodnych się znajdą.
MAm też propozycję. Na jednym z noclegów dla osób, które tego wieczora były w hotelu zorganizowałem pokaz slajdów ze swojej "wyprawy"na Bali. Było ciepło i miło. Może przydałoby się byś na jednym bądź dwóch postojach wieczorem zorganizował pokaz slajdów ze swoich górskich czy jaskiniowych eskapad. W końcu masz 2 rekordy Świata na swoim koncie :) lub z ciężkich rajdów terenowych?? ummm? Myślę, że wszyscy będą się cieszyć z tego typu atrakcji.
Pozdrawiamy Was wszystkich.
Michał&Magda
Awatar użytkownika
franc
Site Admin
Kontakt:

Sie spróbuje zorganizować :D

Problem jest tylko z tymi noclegami. Szukając miejsc nawet w pobliżu - 90 % właścicieli agroturystyk lub pensjonatów nie chce nawet słyszeć na wynajmowanie na jedną noc w czasie tzw długiego weekendu :cry:
To, że udawało się znaleźć noclegi było niestety efektem tego, że ludzie przestraszyli się pogody i po prostu nie przyjechali :?
Na tej edycji więc nie chcę/my nikomu nic rezerwować, żeby potem nie było....... postaramy się podać namiary na ewentualne agroturystyki w pobliżu.
Dzięki za uwagi to cenne spostrzeżenia i trzeba z nich czerpać coby wszyscy byli zadowoleni :D
Pozdrawiamy
Franc, Wujcio i Marecki
Awatar użytkownika
Igor909

Post autor: Igor909 »

rad-t pisze:Czy na I turnus zachod jakas ekipa bedzie leciala ze stolycy i okolic ?
Będą dwie leciały :wink:
Awatar użytkownika
Igor909

michał&magdalena pisze: Pożałowania godne zachowanie
.... a było do mnie zajrzeć na pokoje
Nawet plecy bym ci otoknął i po lufie polał :mrgreen:
Awatar użytkownika
rad-t

Igor909 pisze: Będą dwie leciały :wink:
a jakos juz mysleliscie mniej wiecej w jakich godzinach ? chetnie sie podczepimy :)
Autobus czerwony
Awatar użytkownika
Igor909

rad-t pisze:
Igor909 pisze: Będą dwie leciały :wink:
a jakos juz mysleliscie mniej wiecej w jakich godzinach ? chetnie sie podczepimy :)
Jeszcze nie wiemy o której ale jak ustalimy to damy Ci znać :wink:
W trzy autka będzie raźniej
Awatar użytkownika
rav
Kontakt:

Post autor: rav »

franc pisze:2 noclegi pod dachem standard średnio-przyzwoity i 5 campów.
Śpimy : Darłówek, Drawsko Pomorskie, Kaława ( Górzyca ), Żagań, Janowice Wlk, Ołdrzychowice Kłodzkie i Tresna
Coś nie pasi: Brakuje tu chyba noclegu w Goczałkowicach z 2/3 maja i noclegów jest 8 a nie 7.
Czli ostatni nocleg jest 3/4maja w tresnej i rano sie rozjezdzamy?
Noclegi w hotelach to Darłowo i Tresna?

Możesz to wyjaśnić, bo będe musiał wyskoczyć do chaty w tym okresie i chce znać dokładny timing z lokalizacją noclegów w moich okolicach
malutki33

Post autor: malutki33 »

Witam wszystkich!
Ponieważ moja załoga to 4 osoby w tym 2 dzieci będę szukał noclegów w pobliżu postojów, jeśli ktoś się taki jeszcze znajdzie to może znajdziemy coś wspólnie?
pytanie do organizatora: czy w przewidzianych 2 miejscach noclegowych "pod dachem" będzie możliwość rezerwacji dużego (3 osobowego) pokoju? rozumiem że pierwszy i ostatni nocleg będzie w ~pensjonatach, jak by były jakieś namiary to prośba o przesłanie, no i w miarę dokładne lokalizacje postojów - noclegów
pzdr malutki
ODPOWIEDZ