Mazovia !!! Sportowcy wiejscy na start !!!
Re: Mazovia !!! Sportowcy wiejscy na start !!!
hmmmmm......
panowie skoro lasnować się muszą to trudno, ja bym tam nie jechała na lans tylko pojeździć.
no ale skoro potrzbny jest lans no to ja chcę taki strój
też opływowy i ma kask i rękawiczki
no i do tego oczywiście rower
panowie skoro lasnować się muszą to trudno, ja bym tam nie jechała na lans tylko pojeździć.
no ale skoro potrzbny jest lans no to ja chcę taki strój

też opływowy i ma kask i rękawiczki
no i do tego oczywiście rower
Podejrzewam że lekko Byś się dopociła w takim stroju
Woda zagotowana na drugim podjeździe
Y61 SUPER + SCOTT
ale to jest superulatra przewiewny materialap4x4 pisze:Podejrzewam że lekko Byś się dopociła w takim stroju![]()
nie no oczywicie to żart, tylko czy wszyscy sa naparawadę tak "odstrojeni" na starcie??
Oczywiście że nie wszyscy.
W Mławie na 880 osób startujących 2 miały zwyczajne T-shirty na sobie
W Mławie na 880 osób startujących 2 miały zwyczajne T-shirty na sobie
Y61 SUPER + SCOTT
już nie chce mi się tego komentować, bo swoje zdanie mam 
Jakieś 90% , ale strój nie jest tu najważniejszy. Chęć startu się liczy. Strój kupujesz już później jak zaczynasz chorować na cyklozę i nie chcesz np. jechać paru godzin w mokrym, nasiąkniętym, bawełnianym t-shircie.:-) XC (cross country) to w miarę, krótki wyścigi gdzie sporo się podjeżdża i zjeżdża taki Rollercoaster. Maratony są o niebo łatwiejsze. Dłuższe, ale łatwiejszy teren, no i widoki można oglądać.:-)Ula-Kula pisze:ale to jest superulatra przewiewny material![]()
nie no oczywicie to żart, tylko czy wszyscy sa naparawadę tak "odstrojeni" na starcie??
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Cześć Imbir.
Obawiałem się trochę że jak zobaczysz co my tutaj nawypisywaliśmy to się trochę wkurzysz,
że Ci tak temat kasztanimy
Ale widzę że spoko
Obawiałem się trochę że jak zobaczysz co my tutaj nawypisywaliśmy to się trochę wkurzysz,
że Ci tak temat kasztanimy
Ale widzę że spoko
Y61 SUPER + SCOTT
Dzieki za merytoryczną odpowiedzimbir pisze:Jakieś 90% , ale strój nie jest tu najważniejszy. Chęć startu się liczy. Strój kupujesz już później jak zaczynasz chorować na cyklozę i nie chcesz np. jechać paru godzin w mokrym, nasiąkniętym, bawełnianym t-shircie.:-) XC (cross country) to w miarę, krótki wyścigi gdzie sporo się podjeżdża i zjeżdża taki Rollercoaster. Maratony są o niebo łatwiejsze. Dłuższe, ale łatwiejszy teren, no i widoki można oglądać.:-)Ula-Kula pisze:ale to jest superulatra przewiewny material![]()
czy to w czym ostatnio startowaliście to są martatony, prawda?
tam jest tez kategoria hobby - kobiety, chodzi mi o to czy moża tak sobie wziąć po prostu rower i pojechać bez rywalizacji, po to tylko zeby sie poruszac i poogladać okolice.
Bo obecnie to mam takeigo starego grata (rower) i kondycji brak, ale nie ukrywam, że chęci mam (zwłasza jak jest taka ładana pogoda).
p.s. mam nadzieje ze sie nie gniewasz za te nasze nic nie wnoszące posty
start:30.08.2009 (niedziela), Twierdza Modlin (Elewator)Ula-Kula pisze:Dzieki za merytoryczną odpowiedzimbir pisze:Jakieś 90% , ale strój nie jest tu najważniejszy. Chęć startu się liczy. Strój kupujesz już później jak zaczynasz chorować na cyklozę i nie chcesz np. jechać paru godzin w mokrym, nasiąkniętym, bawełnianym t-shircie.:-) XC (cross country) to w miarę, krótki wyścigi gdzie sporo się podjeżdża i zjeżdża taki Rollercoaster. Maratony są o niebo łatwiejsze. Dłuższe, ale łatwiejszy teren, no i widoki można oglądać.:-)Ula-Kula pisze:ale to jest superulatra przewiewny material![]()
nie no oczywicie to żart, tylko czy wszyscy sa naparawadę tak "odstrojeni" na starcie??![]()
czy to w czym ostatnio startowaliście to są martatony, prawda?
tam jest tez kategoria hobby - kobiety, chodzi mi o to czy moża tak sobie wziąć po prostu rower i pojechać bez rywalizacji, po to tylko zeby sie poruszac i poogladać okolice.
Bo obecnie to nie mam takeigo starego grata (rower) i kondycji brak, ale nie ukrywam, że chęci mam (zwłasza jak jest taka ładana pogoda).
p.s. mam nadzieje ze sie nie gniewasz za te nasze nic nie wnoszące posty
dystans:- długość pętli - 3,5 km,bufety: 1 na linii mety,charakterystyka:
Trasa szybka, krótkie, ciężkie podjazdy, asfalt, szutry, ścieżki leśne, krótkie odcinki bruku,stopień trudności: 3
opony: semi-slick, rozmiar 2 cale,biuro zawodów: Twierdza Modlin, Elewatoropłata startowa:
? 50 zł ? opłata dla zawodników od 16 i więcej lat.
? 30 zł ? opłata dla zawodników poniżej 16 lat.
program zawodów:
30 sierpnia 2009 r. (niedziela):
? 9:00 - rozpoczęcie zapisów (do pół godziny przed startem kategorii, w której startuje rejestrujący się zawodnik)
? 11:00 - start kategorii dziecięcych i młodzieżowych do lat 16 (do 12 lat ? 1 runda, do 14 lat ? 2 rundy, do 16 lat ? 3 rundy)
? 12:00 - start wszystkich kategorii kobiet (4 rundy)
? 12:30 - dekoracja kategorii dzicięcych i młodzieżowych
? 13:00 - start kategorii M4 i M-5 (4 rundy)
? 14:00 - start kategorii M3 (5 rund)
? 14:30 - dekoracja kategorii kobiecych
? 15:00 - start kategorii M2 i zawodnicy z licencjami PZKol (6 rund)
? 16:00 - start kategorii M1 i MJ (5 rund)
? 17:00 - dekoracja pozostałych kategori
Z tego co widzę w Modlinie nie ma kategorii hobby dla kobiet. Musiałabyś startować z innymi zawodniczkami (4 rundy). Na XC nigdy nie byłem, więc nie wiem jak ta trasa w Modlinie wygląda. Na Twoim miejscu poczekałbym z debiutem na normalny maraton dla ludzi. Moim zdaniem XC jest dla cyborgów z żelaznymi płucami. 6.09 jest fajny maraton w Józefowie. Jest tam dystans hobby dla ludzi, którzy chcą się zorientować jak to wygląda. Jadą dzieciaki, tatowie, mamy, nawet zakonnica. Familijnie bardzo. Na stronie http://www.mazoviamtb.pl" onclick="window.open(this.href);return false; po lewej stronie maratony są obramowane na czerwono. Wyścigi typu: 24 h., szosowe, etapówki, XC, zimowe mają inne kolorki obramowania. Bardzo się cieszę, że dział rowery w ogóle się ruszył. Jestem Wam bardzo wdzięczny i udzielę wszystkich informacji :-) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2009, o 11:04 przez imbir, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo.
Jean de Gribaldi
Jean de Gribaldi
Jeżeli chodzi o maratony to oczywiście że możesz wystartować, każdy może.
Z wymagań sprzętowych jedynie kask jest obowiązkowy.
Możesz opłacić startowe wtedy będziesz sklasyfikowana na liście wyników.
Ale również możesz po prostu jechać bez opłat.
Y61 SUPER + SCOTT
start:30.08.2009 (niedziela), Twierdza Modlin (Elewator)
Trasa szybka, krótkie, ciężkie podjazdy, asfalt, szutry, ścieżki leśne, krótkie odcinki bruku,stopień trudności: 3
opony: semi-slick, rozmiar 2 cale,biuro zawodów: Twierdza Modlin, Elewatoropłata startowa:
program zawodów:
? 9:00 - rozpoczęcie zapisów (do pół godziny przed startem kategorii, w której startuje rejestrujący się zawodnik)
? 11:00 - start kategorii dziecięcych i młodzieżowych do lat 16 (do 12 lat ? 1 runda, do 14 lat ? 2 rundy, do 16 lat ? 3 rundy)
nie, Modlin zdecydowanie nie dla mnie
Z tego co widzę w Modlinie nie ma kategorii hobby dla kobiet. Musiałabyś startować z innymi zawodniczkami (4 rundy). Na XC nigdy nie byłem, więc nie wiem jak ta trasa w Modlinie wygląda. Na Twoim miejscu poczekałbym z debiutem na normalny maraton dla ludzi. Moim zdaniem XC jest dla cyborgów z żelaznymi płucami. 6.09 jest fajny maraton w Józefowie. Jest tam dystans hobby dla ludzi, którzy chcą się zorientować jak to wygląda. Jadą dzieciaki, tatowie, mamy, nawet zakonnica. Familijnie bardzo. Na stronie http://www.mazoviamtb.pl" onclick="window.open(this.href);return false; po lewej stronie maratony są obramowane na czerwono. Wyścigi typu: 24 h., szosowe, etapówki, XC, zimowe mają inne kolorki obramowania. Bardzo się cieszę, że dział rowery w ogóle się ruszył. Jestem Wam bardzo wdzięczny i udzielę wszystkich informacji :-) Pozdrawiam[/quote]
6.09 raczej nie będę mogła, wiec raczej nie uda sie.
A nastepne: Jabonna,Łomianki, Warszawa? - lekkie są?
Ja potrzebuje teraz czegos spokojnego, nie za duzy wysilek, itp.
Musze kupic jakis rower (albo pojechac starym ciężkim gruchotem, w ktorym trzeba dentke wymienic)
Zastatanawiam sie czy po prostu nie poczekac do nastepnego sezosu, wiele sie wtedy wyjasni.
Dzieki w każdym razie za info. Będę się dopytywała (jesli oczywiście mogę) w miarę postępów.
program zawodów:
nie, Modlin zdecydowanie nie dla mnie
Z tego co widzę w Modlinie nie ma kategorii hobby dla kobiet. Musiałabyś startować z innymi zawodniczkami (4 rundy). Na XC nigdy nie byłem, więc nie wiem jak ta trasa w Modlinie wygląda. Na Twoim miejscu poczekałbym z debiutem na normalny maraton dla ludzi. Moim zdaniem XC jest dla cyborgów z żelaznymi płucami. 6.09 jest fajny maraton w Józefowie. Jest tam dystans hobby dla ludzi, którzy chcą się zorientować jak to wygląda. Jadą dzieciaki, tatowie, mamy, nawet zakonnica. Familijnie bardzo. Na stronie http://www.mazoviamtb.pl" onclick="window.open(this.href);return false; po lewej stronie maratony są obramowane na czerwono. Wyścigi typu: 24 h., szosowe, etapówki, XC, zimowe mają inne kolorki obramowania. Bardzo się cieszę, że dział rowery w ogóle się ruszył. Jestem Wam bardzo wdzięczny i udzielę wszystkich informacji :-) Pozdrawiam[/quote]
6.09 raczej nie będę mogła, wiec raczej nie uda sie.
A nastepne: Jabonna,Łomianki, Warszawa? - lekkie są?
Ja potrzebuje teraz czegos spokojnego, nie za duzy wysilek, itp.
Musze kupic jakis rower (albo pojechac starym ciężkim gruchotem, w ktorym trzeba dentke wymienic)
Zastatanawiam sie czy po prostu nie poczekac do nastepnego sezosu, wiele sie wtedy wyjasni.
Dzieki w każdym razie za info. Będę się dopytywała (jesli oczywiście mogę) w miarę postępów.
moge bez opłat tak po prostu?ap4x4 pisze:Jeżeli chodzi o maratony to oczywiście że możesz wystartować, każdy może.
bo mi wyniki na razie nie są potrzebne.
Jak będę silniejsza, to wtedy wskocze
Postaraj się "przygotować" na Jabłonną
To znaczy pójdź sobie kilka razy na rower do tego czasu.
A rower może pożycz od kogoś ?
My będziemy startować.
To znaczy pójdź sobie kilka razy na rower do tego czasu.
A rower może pożycz od kogoś ?
My będziemy startować.
Y61 SUPER + SCOTT
a w Jablonnej jest ta super lekka kategoria dla kobiet - tj. spokojna jazda bez górek?