Nie damy rady
Przeoczyłem kwestię zdjęcia do formularza wizowego i jest pozamiatane.
Gdybym dostał dokumenty w piątek to by się udało - teraz nie. Afera z fotkami wyszłaby bowiem w piątek

( wtedy zdjęcia miałbym w poniedziałek czyli dziś rano). A tak to najwcześniej złożę wszystko jutro rano i nie ma szans na terminową wizę.
Kwestia wizy
Na zaproszenia, które mam wiza jest bezpłatna i płacimy tylko ubezpieczenie i 60 zł pośrednikowi ( razem 80 zł)
-jej wyrobienie to 5 dni roboczych ( z czego w środy ambasada nie pracuje a ponadto bardzo często są święta państwowe)
-wiza turystyczna zwykła to koszt ok. 310 zł ale również potrzeba 5 dni
-wiza turystyczna ekspress to 2 dni koszt 510 zł !!! - składam jutro ( środa nieczynne) w piątek dostajemy paszport z wizami.
Przykro mi ale dla mnie jest to kompletnie nieekonomiczne - ponieważ zostaną może ze 3 załogi przy takich kosztach ( co rozmumiem bo i mi nie usmiecha się bulić 1000 zł za wizy). Sam rekonesans kosztował nas ponad 4000 zł. A teraz znowu musiałbym wydać ze 3000 zł
Proponuję odpuścić teraz wyjazd do Obwodu i spróbować znaleźć jakiś inny termin ( może na przyszły rok ) lub robić express nie zważając na koszty.
Zawiedzionym przypominam o Transpolonii pod koniec sierpnia.
Chyba nie dany nam jest ten Obwód w tym roku - ( jak jechaliśmy na rekonesans również mieliśmy zaproszenia a skończyło się na wizach po 310 zł- zabrakło dosłownie jednego dnia).
Bądźmy w kontakcie telefonicznym to może coś jeszcze nam się wyjaśni.
Pzdr i przepraszam za zamieszanie ( dla mnie nauczka coby ściśle egzekwować terminy przesyłania dokumentów i zawsze mieć stronę www. wyprawy z opisaną dokładną procedurą wizową- tak jak mamy o Białorusi)
Franc